Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tuinbeplanting in brand door onkruidverwijdering

DORDRECHT – Oeps! Aan de Groenedijk vloog donderdagmiddag de klimop tegen de carport van een woning in de brand. Dat was het gevolg van de onkruidbestrijders die langs kwamen met hun branders. De brandweer werd ingeseind, maar hun inzet was door snel handelen van de mensen ter plaatse niet meer nodig.

Actueel

Koffiebar Vogelplein officieel open

DORDRECHT – Broedplaats het Vogelnest in de Dordtse Vogelbuurt is een ontmoetingsplaats voor iedereen die deze wijk mooier, creatiever en gezelliger wil maken. Samen koken, schilderen, tuinieren, creatief bezig zijn, eten, sporten, er kan van alles. Vandaag opent Het Vogelnest zijn koffiebar op het Vogelplein.

Cultuur

Ronnie Flex, Jett Rebel en Alain Clark op Wantijpop

DORDRECHT – De hoofdacts van Wantijpop 2018 op zaterdag 2 juni zijn Ronnie Flex, Jett Rebel en Alain Clark. Daarnaast komen Sue the Night, Jeangu Macrooy, The Overslept en Funkanizer naar het Wantijpark. Het programma van het Popcentrale-podium met lokaal talent wordt op 11 april bekend gemaakt. Wantijpop duurt van 12.30 tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

Actueel

Tweede Maakhal voor startups op Leerpark

DORDRECHT – De Dordtse wethouder Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder Anouk van Eekelen en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de Provincie Zuid-Holland maakten vrijdagochtend een symbolische start met de bouw van een tweede tijdelijke Maakhal bij de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht. De hal biedt, net als de eerste tijdelijke hal, tech-startups ruimte om prototypes te bouwen van hun innovatieve concepten. Intussen is ook gestart met de voorbereidingen voor een blijvende Maakfabriek, die gebouwd wordt in het kader van de Campusontwikkeling Leerpark en in 2020/2021 klaar zal zijn.

Actueel

Meeuwenparadijs

DORDRECHT – Elke dag komen de meeuwen terug naar het Leerpark. Voor de vogels is het er een waar voedselparadijs. De studenten gaan elke dag naar de supermarkt om lekkernijen te halen. De meeuwen weten dat en gaan boven hen vliegen, wachtend op het moment dat er wat lekkers op de grond valt: broodresten, chips, koekkruimels. De vogels worden steeds brutaler, komen steeds dichterbij en worden steeds talrijker. Veel bewoners zijn er minder blij mee. Net als voorbijgangers die er nietsvermoedend met een broodje in de hand voorbijwandelen…(Foto: Thymen Stolk)