Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting OPOD en het Da Vinci College intensiveren de samenwerking

Dit schooljaar is OPOD in de samenwerking met het Da Vinci College een verdieping  aangegaan. ​Derdejaars MBO studenten, die tot dusver uitblinken in de opleiding tot  Onderwijsassistent, zijn uitgenodigd om vanaf dit schooljaar deel te nemen aan het  project ‘Opleiden in de school’.​ De studenten worden zeer intensief begeleid, zodat zij  eenvoudiger de (tegenwoordig complexe) overstap naar de PABO kunnen maken.

De kwaliteiten van deze studenten worden erkend, door een vergoeding aan te  bieden voor de stageperiode op de basisscholen. Bovendien biedt OPOD, na het  behalen van het diploma én een positieve indruk van de student, een  voorrangspositie aan bij de invulling van haar vacatures.

Binnen het project ‘Opleiden in de school’ worden door het Da Vinci College én de  basisschool, studenten geschoold, gecoacht en beoordeeld in het laatste  praktijkgedeelte van de opleiding tot Onderwijsassistent. V​anuit het Da Vinci College  is een vaste docent aanspreekpunt voor de studenten.​

De samenwerking tussen  OPOD en het Da Vinci College krijgt vorm middels een bovenschools schoolopleider  van OPOD (coördinator, begeleider en beoordelaar), het aanbieden van  bijeenkomsten voor zowel praktijkbegeleiders als stagiaires én het gezamenlijk  periodiek evalueren.

Dit schooljaar heeft de eerste ‘lichting’ talentvolle studenten het traject succesvol  doorlopen. Een deel stroomt volgend schooljaar door naar de PABO en een ander  deel gaat aan de slag als Onderwijsassistent op één van de 13 basisscholen.  OPOD en Da Vinci College zijn trots op deze verdieping van hun succesvolle  samenwerking.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Ratje doe in Reeweghal

Vandaag is Ratje Doe van de stichting Vakantie Kinderfeesten weer in de Reeweghal gestart. De sporthal is helemaal omgetoverd in een sport- en speelparadijs voor iedereen van 5 tot en met 12 jaar. Ratje Doe is dagelijks geopend van 10.00 tot 15.30 uur.

Actueel

Brug naar nieuw park

DORDRECHT – Op Sportpark Reeweg wordt gewerkt aan de aanleg van een nieuw Dordts park: het Reewegpark. Het nieuwe park komt op een deel van het sportpark onderaan de Noordendijk. Om het park vanuit de Vogelbuurt goed te kunnen bereiken, wordt op dit moment over het Molendiep aan de achterkant van de flats langs de Waterhoenstraat een brug aangelegd voor voetgangers en fietsers. Komende zomer vindt het grondwerk plaats en de verdere inrichting van het nieuwe Dordtse park. Samen met de bewoners van de omliggende wijken het Reeland en Stadspolders is nagedacht over hoe het park eruit gaat zien. In ieder geval komt er ruimte voor sport, spel en recreatie. Maar ook rust en ruimte voor mens en dier.

Cultuur

Dordtse singer-songwriter komt uit de kast met debuutalbum

DORDRECHT – Herman van Veelen maakt al sinds zijn veertiende muziek. Hij schreef nummers en speelde in bandjes. Het duurde echter tot zijn 37e voor de Dordtse singer-songwriter naar buiten trad met een debuutalbum. Op ‘Geef me kleur’ staan dertien Nederlandstalige indiepopliedjes, grotendeels opgenomen met één microfoon, aangesloten op een telefoon, in de inloopkast van zijn huis in het Reeland.