Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting OPOD en het Da Vinci College intensiveren de samenwerking

Dit schooljaar is OPOD in de samenwerking met het Da Vinci College een verdieping  aangegaan. ​Derdejaars MBO studenten, die tot dusver uitblinken in de opleiding tot  Onderwijsassistent, zijn uitgenodigd om vanaf dit schooljaar deel te nemen aan het  project ‘Opleiden in de school’.​ De studenten worden zeer intensief begeleid, zodat zij  eenvoudiger de (tegenwoordig complexe) overstap naar de PABO kunnen maken.

De kwaliteiten van deze studenten worden erkend, door een vergoeding aan te  bieden voor de stageperiode op de basisscholen. Bovendien biedt OPOD, na het  behalen van het diploma én een positieve indruk van de student, een  voorrangspositie aan bij de invulling van haar vacatures.

Binnen het project ‘Opleiden in de school’ worden door het Da Vinci College én de  basisschool, studenten geschoold, gecoacht en beoordeeld in het laatste  praktijkgedeelte van de opleiding tot Onderwijsassistent. V​anuit het Da Vinci College  is een vaste docent aanspreekpunt voor de studenten.​

De samenwerking tussen  OPOD en het Da Vinci College krijgt vorm middels een bovenschools schoolopleider  van OPOD (coördinator, begeleider en beoordelaar), het aanbieden van  bijeenkomsten voor zowel praktijkbegeleiders als stagiaires én het gezamenlijk  periodiek evalueren.

Dit schooljaar heeft de eerste ‘lichting’ talentvolle studenten het traject succesvol  doorlopen. Een deel stroomt volgend schooljaar door naar de PABO en een ander  deel gaat aan de slag als Onderwijsassistent op één van de 13 basisscholen.  OPOD en Da Vinci College zijn trots op deze verdieping van hun succesvolle  samenwerking.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bezoek aan oude Ambachtsschool populair op Monumentendagen

DORDRECHT – De gerenoveerde oude Ambachtsschool, nu Nieuwe LTS aan Reeweg Oost, was één van de drukbezochte gebouwen op de Open Monumentendagen. De voormalige school is getransformeerd tot een sfeervol wooncomplex, dat nu ongeveer een jaar wordt bewoond. Bezoekers die het gebouw alleen in zijn oude hoedanigheid kenden, keken hun ogen uit. Dat gold ook voor burgemeester Kolff die langs kwam voor een bezoekje en de onthulling van een bordje ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het gebouw.

Actueel

‘Gevaarlijke’ populieren ruimen het veld

DORDRECHT – Aan de Dubbelmondestraat zijn deze week vijf forse Italiaanse populieren weggehaald. Ze waren te groot geworden voor de plek waar ze stonden en leverden gevaar op door afvallende takken, vertelt een woordvoerder van de gemeente. Voor de bomen geldt een herplantplicht, maar dat hoeft niet per se op dezelfde locatie.

Actueel

Leerpark grotendeels rookvrij

DORDRECHT – Na het eerder rookvrij verklaren van het schoolplein en het verwijderen van de rookabri’s heeft het Da Vinci College nu een volgende stap gezet in het grotendeels rookvrij maken van de schoolomgeving op het Dordtse Leerpark. Op flinke afstand van de scholen zijn borden geplaatst en komen er blauwe lijnen op straat om aan te geven dat het vanaf dat punt op prijs wordt gesteld dat er niet meer wordt gerookt. De maatregel gaat met ingang van het nieuwe schooljaar op 2 september in.