Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting OPOD en het Da Vinci College intensiveren de samenwerking

Dit schooljaar is OPOD in de samenwerking met het Da Vinci College een verdieping  aangegaan. ​Derdejaars MBO studenten, die tot dusver uitblinken in de opleiding tot  Onderwijsassistent, zijn uitgenodigd om vanaf dit schooljaar deel te nemen aan het  project ‘Opleiden in de school’.​ De studenten worden zeer intensief begeleid, zodat zij  eenvoudiger de (tegenwoordig complexe) overstap naar de PABO kunnen maken.

De kwaliteiten van deze studenten worden erkend, door een vergoeding aan te  bieden voor de stageperiode op de basisscholen. Bovendien biedt OPOD, na het  behalen van het diploma én een positieve indruk van de student, een  voorrangspositie aan bij de invulling van haar vacatures.

Binnen het project ‘Opleiden in de school’ worden door het Da Vinci College én de  basisschool, studenten geschoold, gecoacht en beoordeeld in het laatste  praktijkgedeelte van de opleiding tot Onderwijsassistent. V​anuit het Da Vinci College  is een vaste docent aanspreekpunt voor de studenten.​

De samenwerking tussen  OPOD en het Da Vinci College krijgt vorm middels een bovenschools schoolopleider  van OPOD (coördinator, begeleider en beoordelaar), het aanbieden van  bijeenkomsten voor zowel praktijkbegeleiders als stagiaires én het gezamenlijk  periodiek evalueren.

Dit schooljaar heeft de eerste ‘lichting’ talentvolle studenten het traject succesvol  doorlopen. Een deel stroomt volgend schooljaar door naar de PABO en een ander  deel gaat aan de slag als Onderwijsassistent op één van de 13 basisscholen.  OPOD en Da Vinci College zijn trots op deze verdieping van hun succesvolle  samenwerking.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

In de boeien bij afscheid

DORDRECHT – Alle leerlingen en docenten stonden woensdag op het vrolijk versierde schoolplein van de Marnix op het Leerpark. Ze wachtten op de komst van adjunct-directeur Aad van der Wulp. Hij nam deze dag afscheid en gaat na ruim 41 jaar trouwe dienst met pensioen. Tot grote verrassing van iedereen, ook van hemzelf, werd hij het schoolplein opgereden in een arrestantenauto van de politie, compleet met zwaailicht en sirene, onder begeleiding van twee agenten.

Actueel

Prins Krommediek en hofhouding gepresenteerd

DORDRECHT – Dit jaar staat het carnavalsseizoen van carnavalsvereniging Nar Veure volledig in het teken van goud met als motto Nar Veure gaat voor goud. Zoals gebruikelijk staat de eerste activiteit in november in het teken van de presentatie van  de hofhouding voor het komend seizoen. Afgelopen zaterdag om 22.45 uur was het zover. Na maanden van voorbereiding en vele weddenschappen over hoe de hofhouding er uit zou gaan zien was de spanning om te snijden.

Actueel

Leerlingen presenteren klimaatplannen

DORDRECHT – De afgelopen weken hebben 250 leerlingen uit groep 6 van tien basisscholen in de regio nagedacht over wat zij willen doen voor een beter klimaat. Vrijdagochtend presenteerden ze hun plannen in een video tijdens de regionale KinderKlimaatTop in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.