Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting OPOD en het Da Vinci College intensiveren de samenwerking

Dit schooljaar is OPOD in de samenwerking met het Da Vinci College een verdieping  aangegaan. ​Derdejaars MBO studenten, die tot dusver uitblinken in de opleiding tot  Onderwijsassistent, zijn uitgenodigd om vanaf dit schooljaar deel te nemen aan het  project ‘Opleiden in de school’.​ De studenten worden zeer intensief begeleid, zodat zij  eenvoudiger de (tegenwoordig complexe) overstap naar de PABO kunnen maken.

De kwaliteiten van deze studenten worden erkend, door een vergoeding aan te  bieden voor de stageperiode op de basisscholen. Bovendien biedt OPOD, na het  behalen van het diploma én een positieve indruk van de student, een  voorrangspositie aan bij de invulling van haar vacatures.

Binnen het project ‘Opleiden in de school’ worden door het Da Vinci College én de  basisschool, studenten geschoold, gecoacht en beoordeeld in het laatste  praktijkgedeelte van de opleiding tot Onderwijsassistent. V​anuit het Da Vinci College  is een vaste docent aanspreekpunt voor de studenten.​

De samenwerking tussen  OPOD en het Da Vinci College krijgt vorm middels een bovenschools schoolopleider  van OPOD (coördinator, begeleider en beoordelaar), het aanbieden van  bijeenkomsten voor zowel praktijkbegeleiders als stagiaires én het gezamenlijk  periodiek evalueren.

Dit schooljaar heeft de eerste ‘lichting’ talentvolle studenten het traject succesvol  doorlopen. Een deel stroomt volgend schooljaar door naar de PABO en een ander  deel gaat aan de slag als Onderwijsassistent op één van de 13 basisscholen.  OPOD en Da Vinci College zijn trots op deze verdieping van hun succesvolle  samenwerking.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Blauw Hart voor betrokken wijkagenten

DORDRECHT – Wijkagenten Mike Verzijl en Evert Muller, actief in het Reeland, zijn afgelopen week beloond met het Blauwe Hart, een onderscheiding van WEP, wat staat voor (Stichting) Waarde Erkenning Politie. Ze waren daarvoor voorgedragen door buurtbewoonster Emma, die zelf de speldjes en oorkondes aan het politieduo uitreikte. Dat gebeurde in het wijkcentrum, waar Verzijl en Muller onder valse voorwendselen ‘heen gelokt’ waren. Emma vroeg het speldje aan, omdat ‘deze toppers altijd voor haar klaarstaan, in mooie en moeilijke momenten, sociaal, betrokken, met altijd een luisterend oor. Je bent een persoon, geen nummer. Ik voel me altijd gehoord.’ Verzijl en Muller konden het gebaar zeer waarderen.

Actueel

Jubal: Muzikale topsport en verenigingsleven ineen 

Waar drum & bugle corps Jubal verschijnt, wordt een gouden visitekaartje achtergelaten. Het showkorps draait al jaren mee op het hoogste niveau, sleepte vele titels binnen en laat indruk achter in binnen- en buitenland. Een imponerend cv van een korps dat alweer twaalf jaar geleden zijn eeuwfeest vierde. Bovenal is Jubal een gezellige vereniging waar leden samenkomen om muziek en dans te maken, waar diepe vriendschappen en grote liefdes zijn ontstaan. Thuisbasis is sinds 27 jaar het clubgebouw in het Reeland. Voorzitter Ronald van der Windt ziet de toekomst van Jubal met vertrouwen tegemoet, al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering en liggen er uitdagingen op het pad.

Actueel

Ook De Repelaer gaat voor groenblauw schoolplein

DORDRECHT – Ook Integraal KindCentrum De Repelaer aan de Standhasenstraat in het Land van Valk gaat voor een groenblauw schoolplein. Morgenmiddag mogen leerlingen, leraren, (groot)ouders en buurtbewoners mee komen denken over de plannen.