Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting OPOD en het Da Vinci College intensiveren de samenwerking

Dit schooljaar is OPOD in de samenwerking met het Da Vinci College een verdieping  aangegaan. ​Derdejaars MBO studenten, die tot dusver uitblinken in de opleiding tot  Onderwijsassistent, zijn uitgenodigd om vanaf dit schooljaar deel te nemen aan het  project ‘Opleiden in de school’.​ De studenten worden zeer intensief begeleid, zodat zij  eenvoudiger de (tegenwoordig complexe) overstap naar de PABO kunnen maken.

De kwaliteiten van deze studenten worden erkend, door een vergoeding aan te  bieden voor de stageperiode op de basisscholen. Bovendien biedt OPOD, na het  behalen van het diploma én een positieve indruk van de student, een  voorrangspositie aan bij de invulling van haar vacatures.

Binnen het project ‘Opleiden in de school’ worden door het Da Vinci College én de  basisschool, studenten geschoold, gecoacht en beoordeeld in het laatste  praktijkgedeelte van de opleiding tot Onderwijsassistent. V​anuit het Da Vinci College  is een vaste docent aanspreekpunt voor de studenten.​

De samenwerking tussen  OPOD en het Da Vinci College krijgt vorm middels een bovenschools schoolopleider  van OPOD (coördinator, begeleider en beoordelaar), het aanbieden van  bijeenkomsten voor zowel praktijkbegeleiders als stagiaires én het gezamenlijk  periodiek evalueren.

Dit schooljaar heeft de eerste ‘lichting’ talentvolle studenten het traject succesvol  doorlopen. Een deel stroomt volgend schooljaar door naar de PABO en een ander  deel gaat aan de slag als Onderwijsassistent op één van de 13 basisscholen.  OPOD en Da Vinci College zijn trots op deze verdieping van hun succesvolle  samenwerking.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Reeweghal eerste energieneutrale atletiekhal van het land

DORDRECHT – De afgelopen maanden is er, ondanks de sportieve lockdown, hard gewerkt op en rond de Reeweghal. Er werden maar liefst 726 zonnepanelen geplaatst, goed voor een totale productie van ongeveer 245.000 kWh. opgewekte zonnestroom per jaar. Daarmee is de sporthal direct energieneutraal: alle benodigde stroom wordt voortaan op het eigen dak opgewekt. Woensdag werd de zonnecentrale officieel in gebruik genomen voor de gebruikers van de Reeweghal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Vanwege de opgebroken Riouwstraat, heeft iemand zijn fiets maar aan de wilgen gehangen’, vermoedt Hannie Schuller na het maken van deze foto. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Tussentij: tiny houses en ontmoetingsplek aan de Vlij

DORDRECHT – De inrichting van het braakliggende terrein aan de Noordendijk, waar de school is gesloopt, gaat volgende week van start. Dan worden de vijf (particuliere) tiny houses geplaatst waarna het stuk grond verder wordt vormgegeven volgens de plannen die met omwonenden tot stand zijn gekomen. Op Tussentij, zoals de pilot heet, komt onder meer een moestuin en een trapveld. Daarnaast zullen er, samen met Het Vogelnest, verschillende activiteiten voor buurtbewoners worden georganiseerd. Ruud Guldemond is betrokken bij de vereniging Tussentij en, samen met zijn vriendin, één van de bewoners van de tiny houses. “We willen dit al heel erg lang dus voor ons gaat er een wens in vervulling.”