Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ZONDAG-1 STERK IN DERBY

De enige Dordtse derby in de 5e klasse B heeft Zondag-1 een klinkende 1-4 zege opgeleverd. Op de eigen Zeehavenlaan kon SSW er alleen in de beginfase een echte wedstrijd van maken. GSC/ODS trok daarna het initiatief naar zich toe en won ruim en verdiend.

Lang stond de brilstand op het scorebord, maar nadat de paal een schot van Akif Kumas nog keerde was het even later toch raak. Het was Omer Can die kort voor rust de openingstreffer aantekende. Na rust sputterde de thuisploeg nog even tegen, maar vanaf de stip brak Haci Karasahin het verzet van de zebra’s: 0-2.

De mooiste goal was de derde. Akif Kumas trof nu wel doel, maar dankte dat vooral aan de voorbereidende actie van Ibo Karasahin. Even later trof de kleine topscorer zelf ook weer het doel: 0-4. In de slotfase mocht SSW vanaf elf meter de eer nog redden: 1-4.

Met de fraaie zege bevestigde Zondag-1 dat het dit seizoen echt meestrijdt om de titel. Met liefst zes ploegen kort bij elkaar wordt het wel een interessante competitie. Komende zondag wacht een thuisduel met Neerlandia’31.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweede avond Palm Parkies

DORDRECHT – Nog maar net bekomen van Big Rivers is het alweer tijd voor het volgende feestje: vanavond in het Wantijpark. Op het podium van Palm Parkies staat Bongomatik. Het optreden begint om 20.15 uur. Het belooft een zwoele zomeravond te worden. Wie viert het feestje mee?

Actueel

Vogelplein ingesloten door werkzaamheden

DORDRECHT – Een diepe zucht in menig huishouden in de wijk Reeland. De Bankastraat is al enige tijd afgesloten. Ditmaal voor HVC-werkzaamheden bij de rotonde. De Linde wordt aangesloten op het warmtenet. Omrijden dus maar. Niet voor het eerst, want de Bankastraat is de afgelopen jaren al vaker afgesloten geweest. Voor bewoners en andere weggebruikers vervelend, maar voor de winkeliers op het Vogelplein een ander verhaal. De afsluitingen hebben voor hen financiële gevolgen. Lees het hele verhaal in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Hooibrandje aan de Noordendijk

DORDRECHT – Het meeste hooi was dinsdagmiddag al weggehaald. Een overgebleven hoopje aan de Noordendijk vatte woensdagmiddag vlam. Een kortstondig brandje dat snel geblust was. Het is nog even de vraag of het is aangestoken.