Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ZONDAG-1 STERK IN DERBY

De enige Dordtse derby in de 5e klasse B heeft Zondag-1 een klinkende 1-4 zege opgeleverd. Op de eigen Zeehavenlaan kon SSW er alleen in de beginfase een echte wedstrijd van maken. GSC/ODS trok daarna het initiatief naar zich toe en won ruim en verdiend.

Lang stond de brilstand op het scorebord, maar nadat de paal een schot van Akif Kumas nog keerde was het even later toch raak. Het was Omer Can die kort voor rust de openingstreffer aantekende. Na rust sputterde de thuisploeg nog even tegen, maar vanaf de stip brak Haci Karasahin het verzet van de zebra’s: 0-2.

De mooiste goal was de derde. Akif Kumas trof nu wel doel, maar dankte dat vooral aan de voorbereidende actie van Ibo Karasahin. Even later trof de kleine topscorer zelf ook weer het doel: 0-4. In de slotfase mocht SSW vanaf elf meter de eer nog redden: 1-4.

Met de fraaie zege bevestigde Zondag-1 dat het dit seizoen echt meestrijdt om de titel. Met liefst zes ploegen kort bij elkaar wordt het wel een interessante competitie. Komende zondag wacht een thuisduel met Neerlandia’31.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Ratje doe in Reeweghal

Vandaag is Ratje Doe van de stichting Vakantie Kinderfeesten weer in de Reeweghal gestart. De sporthal is helemaal omgetoverd in een sport- en speelparadijs voor iedereen van 5 tot en met 12 jaar. Ratje Doe is dagelijks geopend van 10.00 tot 15.30 uur.

Actueel

Brug naar nieuw park

DORDRECHT – Op Sportpark Reeweg wordt gewerkt aan de aanleg van een nieuw Dordts park: het Reewegpark. Het nieuwe park komt op een deel van het sportpark onderaan de Noordendijk. Om het park vanuit de Vogelbuurt goed te kunnen bereiken, wordt op dit moment over het Molendiep aan de achterkant van de flats langs de Waterhoenstraat een brug aangelegd voor voetgangers en fietsers. Komende zomer vindt het grondwerk plaats en de verdere inrichting van het nieuwe Dordtse park. Samen met de bewoners van de omliggende wijken het Reeland en Stadspolders is nagedacht over hoe het park eruit gaat zien. In ieder geval komt er ruimte voor sport, spel en recreatie. Maar ook rust en ruimte voor mens en dier.

Cultuur

Dordtse singer-songwriter komt uit de kast met debuutalbum

DORDRECHT – Herman van Veelen maakt al sinds zijn veertiende muziek. Hij schreef nummers en speelde in bandjes. Het duurde echter tot zijn 37e voor de Dordtse singer-songwriter naar buiten trad met een debuutalbum. Op ‘Geef me kleur’ staan dertien Nederlandstalige indiepopliedjes, grotendeels opgenomen met één microfoon, aangesloten op een telefoon, in de inloopkast van zijn huis in het Reeland.