Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ZONDAG-1 STERK IN DERBY

De enige Dordtse derby in de 5e klasse B heeft Zondag-1 een klinkende 1-4 zege opgeleverd. Op de eigen Zeehavenlaan kon SSW er alleen in de beginfase een echte wedstrijd van maken. GSC/ODS trok daarna het initiatief naar zich toe en won ruim en verdiend.

Lang stond de brilstand op het scorebord, maar nadat de paal een schot van Akif Kumas nog keerde was het even later toch raak. Het was Omer Can die kort voor rust de openingstreffer aantekende. Na rust sputterde de thuisploeg nog even tegen, maar vanaf de stip brak Haci Karasahin het verzet van de zebra’s: 0-2.

De mooiste goal was de derde. Akif Kumas trof nu wel doel, maar dankte dat vooral aan de voorbereidende actie van Ibo Karasahin. Even later trof de kleine topscorer zelf ook weer het doel: 0-4. In de slotfase mocht SSW vanaf elf meter de eer nog redden: 1-4.

Met de fraaie zege bevestigde Zondag-1 dat het dit seizoen echt meestrijdt om de titel. Met liefst zes ploegen kort bij elkaar wordt het wel een interessante competitie. Komende zondag wacht een thuisduel met Neerlandia’31.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Reeweghal eerste energieneutrale atletiekhal van het land

DORDRECHT – De afgelopen maanden is er, ondanks de sportieve lockdown, hard gewerkt op en rond de Reeweghal. Er werden maar liefst 726 zonnepanelen geplaatst, goed voor een totale productie van ongeveer 245.000 kWh. opgewekte zonnestroom per jaar. Daarmee is de sporthal direct energieneutraal: alle benodigde stroom wordt voortaan op het eigen dak opgewekt. Woensdag werd de zonnecentrale officieel in gebruik genomen voor de gebruikers van de Reeweghal.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Vanwege de opgebroken Riouwstraat, heeft iemand zijn fiets maar aan de wilgen gehangen’, vermoedt Hannie Schuller na het maken van deze foto. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Tussentij: tiny houses en ontmoetingsplek aan de Vlij

DORDRECHT – De inrichting van het braakliggende terrein aan de Noordendijk, waar de school is gesloopt, gaat volgende week van start. Dan worden de vijf (particuliere) tiny houses geplaatst waarna het stuk grond verder wordt vormgegeven volgens de plannen die met omwonenden tot stand zijn gekomen. Op Tussentij, zoals de pilot heet, komt onder meer een moestuin en een trapveld. Daarnaast zullen er, samen met Het Vogelnest, verschillende activiteiten voor buurtbewoners worden georganiseerd. Ruud Guldemond is betrokken bij de vereniging Tussentij en, samen met zijn vriendin, één van de bewoners van de tiny houses. “We willen dit al heel erg lang dus voor ons gaat er een wens in vervulling.”