Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Toneellessen bij amateurtoneelgezelschap Inter Amicos

Heb je de basisvaardigheden van toneel een beetje onder de knie en wil je je verder ontwikkelen? Heb je zin om aan de slag te gaan met tekstspel, leren je spelimpuls te volgen en te oefenen met verdiepende vaardigheden? Dan zijn deze toneellessen iets voor jou. In acht lessen leer je meer gebruik te maken van je eigen spelkwaliteiten en die van je tegenspelers. Je werkt intensief aan tekstbehandeling en gaat dieper in op veel facetten van toneel.

De lessen worden gegeven op vrijdagavonden van 5 april tot 7 juni in het theater van Inter Amicos; aanvangstijd 20 uur. Carmen Tatzreiter is theatermaker en regisseur. Zij maakte eerder al een aantal bijzondere producties met Inter Amicos. De kosten voor deelname zijn 80 euro.

Aanmelden voor deze verdiepende toneellessen kan door een email te sturen naar Joline Lukas, hlukas@upcmail.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Vanwege de opgebroken Riouwstraat, heeft iemand zijn fiets maar aan de wilgen gehangen’, vermoedt Hannie Schuller na het maken van deze foto. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Tussentij: tiny houses en ontmoetingsplek aan de Vlij

DORDRECHT – De inrichting van het braakliggende terrein aan de Noordendijk, waar de school is gesloopt, gaat volgende week van start. Dan worden de vijf (particuliere) tiny houses geplaatst waarna het stuk grond verder wordt vormgegeven volgens de plannen die met omwonenden tot stand zijn gekomen. Op Tussentij, zoals de pilot heet, komt onder meer een moestuin en een trapveld. Daarnaast zullen er, samen met Het Vogelnest, verschillende activiteiten voor buurtbewoners worden georganiseerd. Ruud Guldemond is betrokken bij de vereniging Tussentij en, samen met zijn vriendin, één van de bewoners van de tiny houses. “We willen dit al heel erg lang dus voor ons gaat er een wens in vervulling.”

Actueel

Het is hard werken in de supermarkt: ‘We doen ons stinkende best’

DORDRECHT – Ook in Dordrecht klonk er dinsdagavond om acht uur applaus. Een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers, maar ook aan alle anderen met een vitaal beroep. Voor Michel Doesburg voelt het gebaar als een stukje waardering. De eigenaar van de PLUS-supermarkt aan het Vogelplein en alle medewerkers maken sinds vorige week lange dagen. Alle zeilen worden bijgezet om de supermarkt goed gevuld te houden en dat lukt heel behoorlijk. “We doen ons stinkende best!”, vertelt hij. (Foto: Thymen Stolk)