Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Toneellessen bij amateurtoneelgezelschap Inter Amicos

Heb je de basisvaardigheden van toneel een beetje onder de knie en wil je je verder ontwikkelen? Heb je zin om aan de slag te gaan met tekstspel, leren je spelimpuls te volgen en te oefenen met verdiepende vaardigheden? Dan zijn deze toneellessen iets voor jou. In acht lessen leer je meer gebruik te maken van je eigen spelkwaliteiten en die van je tegenspelers. Je werkt intensief aan tekstbehandeling en gaat dieper in op veel facetten van toneel.

De lessen worden gegeven op vrijdagavonden van 5 april tot 7 juni in het theater van Inter Amicos; aanvangstijd 20 uur. Carmen Tatzreiter is theatermaker en regisseur. Zij maakte eerder al een aantal bijzondere producties met Inter Amicos. De kosten voor deelname zijn 80 euro.

Aanmelden voor deze verdiepende toneellessen kan door een email te sturen naar Joline Lukas, [email protected]

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Dordtse singer-songwriter komt uit de kast met debuutalbum

DORDRECHT – Herman van Veelen maakt al sinds zijn veertiende muziek. Hij schreef nummers en speelde in bandjes. Het duurde echter tot zijn 37e voor de Dordtse singer-songwriter naar buiten trad met een debuutalbum. Op ‘Geef me kleur’ staan dertien Nederlandstalige indiepopliedjes, grotendeels opgenomen met één microfoon, aangesloten op een telefoon, in de inloopkast van zijn huis in het Reeland.

Actueel

Steunactie voor uitgebrand restaurant Sfinx

DORDRECHT – Om het vrijdagochtend uitgebrande Egyptische Eethuis Sfinx op de Reeweg Oost weer op te kunnen bouwen is een online steunactie gestart. Van het streefbedrag van 20.000 euro is inmiddels ruim 3.100 euro toegezegd.

Politieberichten

Weer illegaal vuurwerk gevonden

DORDRECHT – Vorige week nam de politie in de wijk Reeland een flinke hoeveelheid zwaar vuurwerk in beslag na een anonieme tip. Gisteren was het weer raak. In de wijk werd weer een grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk aangetroffen.