Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kringloopwinkel De Loop komt naar Reeland!

Op 25 mei 2019 a.s. hoopt kringloopwinkel De Loop het pand aan de Toulonselaan 82 te betrekken. Tot nu toe was de winkel gevestigd aan de Spuiweg, maar die ruimte werd voor ons echt te klein. De winkel draait nu ruim 3 jaar en met zo’n 30 vrijwilligers is hij niet meer weg te denken uit Dordrecht.

De Loop is één van de vele kringloopwinkels in Nederland die is opgericht door de stichting Woord & Daad. Het unieke is dat de totale opbrengst naar het goede doel gaat, in ons geval naar een project voor studenten in Haïti. Het is geweldig dat zoveel mensen hun tijd en talenten geven om bezig te zijn voor de verre naaste.

Voordat we het pand aan de Toulonselaan kunnen betrekken, moet er nog veel gebeuren. In de voormalige loods van Loodgietersbedrijf Van Dongen wordt al volop geklust om de ruimte om te toveren tot een mooie winkel. Leerlingen van het Praktijkonderwijs van het plaatselijke Wartburg College (locatie Marnix) helpen bijvoorbeeld mee om een mooie toonbank te timmeren. Het is fijn dat een aantal sponsoren ons helpt dit alles mogelijk te maken, soms door een gift, soms door een praktische bijdrage, zoals het leveren van stellingen.

Vanaf week 22 is onze kringloopwinkel geopend. Let op de openingstijden:

  • Woensdag, donderdag en zaterdag: 12.00-16.00 uur
  • Vrijdag: 10.00-16.00 uur

We kijken ernaar uit om straks gebruik te maken van een winkel op een prachtige locatie, met een landelijke uitstraling. U vindt bij ons de mooiste, voor iedereen betaalbare, artikelen! Onze medewerkers staan te popelen om te beginnen en u te verwelkomen.

We hopen dat we een aanwinst zijn voor de straat en voor de buurt. Op 25 mei is de feestelijke opening: iedereen is van harte welkom.

Onze slogan is: Wie koopt in De Loop, geeft de ander hoop!

Namens de commissie,

Ad Euser, Rianne den Bok

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Blauw Hart voor betrokken wijkagenten

DORDRECHT – Wijkagenten Mike Verzijl en Evert Muller, actief in het Reeland, zijn afgelopen week beloond met het Blauwe Hart, een onderscheiding van WEP, wat staat voor (Stichting) Waarde Erkenning Politie. Ze waren daarvoor voorgedragen door buurtbewoonster Emma, die zelf de speldjes en oorkondes aan het politieduo uitreikte. Dat gebeurde in het wijkcentrum, waar Verzijl en Muller onder valse voorwendselen ‘heen gelokt’ waren. Emma vroeg het speldje aan, omdat ‘deze toppers altijd voor haar klaarstaan, in mooie en moeilijke momenten, sociaal, betrokken, met altijd een luisterend oor. Je bent een persoon, geen nummer. Ik voel me altijd gehoord.’ Verzijl en Muller konden het gebaar zeer waarderen.

Actueel

Jubal: Muzikale topsport en verenigingsleven ineen 

Waar drum & bugle corps Jubal verschijnt, wordt een gouden visitekaartje achtergelaten. Het showkorps draait al jaren mee op het hoogste niveau, sleepte vele titels binnen en laat indruk achter in binnen- en buitenland. Een imponerend cv van een korps dat alweer twaalf jaar geleden zijn eeuwfeest vierde. Bovenal is Jubal een gezellige vereniging waar leden samenkomen om muziek en dans te maken, waar diepe vriendschappen en grote liefdes zijn ontstaan. Thuisbasis is sinds 27 jaar het clubgebouw in het Reeland. Voorzitter Ronald van der Windt ziet de toekomst van Jubal met vertrouwen tegemoet, al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering en liggen er uitdagingen op het pad.

Actueel

Ook De Repelaer gaat voor groenblauw schoolplein

DORDRECHT – Ook Integraal KindCentrum De Repelaer aan de Standhasenstraat in het Land van Valk gaat voor een groenblauw schoolplein. Morgenmiddag mogen leerlingen, leraren, (groot)ouders en buurtbewoners mee komen denken over de plannen.