Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kringloopwinkel De Loop komt naar Reeland!

Op 25 mei 2019 a.s. hoopt kringloopwinkel De Loop het pand aan de Toulonselaan 82 te betrekken. Tot nu toe was de winkel gevestigd aan de Spuiweg, maar die ruimte werd voor ons echt te klein. De winkel draait nu ruim 3 jaar en met zo’n 30 vrijwilligers is hij niet meer weg te denken uit Dordrecht.

De Loop is één van de vele kringloopwinkels in Nederland die is opgericht door de stichting Woord & Daad. Het unieke is dat de totale opbrengst naar het goede doel gaat, in ons geval naar een project voor studenten in Haïti. Het is geweldig dat zoveel mensen hun tijd en talenten geven om bezig te zijn voor de verre naaste.

Voordat we het pand aan de Toulonselaan kunnen betrekken, moet er nog veel gebeuren. In de voormalige loods van Loodgietersbedrijf Van Dongen wordt al volop geklust om de ruimte om te toveren tot een mooie winkel. Leerlingen van het Praktijkonderwijs van het plaatselijke Wartburg College (locatie Marnix) helpen bijvoorbeeld mee om een mooie toonbank te timmeren. Het is fijn dat een aantal sponsoren ons helpt dit alles mogelijk te maken, soms door een gift, soms door een praktische bijdrage, zoals het leveren van stellingen.

Vanaf week 22 is onze kringloopwinkel geopend. Let op de openingstijden:

  • Woensdag, donderdag en zaterdag: 12.00-16.00 uur
  • Vrijdag: 10.00-16.00 uur

We kijken ernaar uit om straks gebruik te maken van een winkel op een prachtige locatie, met een landelijke uitstraling. U vindt bij ons de mooiste, voor iedereen betaalbare, artikelen! Onze medewerkers staan te popelen om te beginnen en u te verwelkomen.

We hopen dat we een aanwinst zijn voor de straat en voor de buurt. Op 25 mei is de feestelijke opening: iedereen is van harte welkom.

Onze slogan is: Wie koopt in De Loop, geeft de ander hoop!

Namens de commissie,

Ad Euser, Rianne den Bok

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Vanwege de opgebroken Riouwstraat, heeft iemand zijn fiets maar aan de wilgen gehangen’, vermoedt Hannie Schuller na het maken van deze foto. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Tussentij: tiny houses en ontmoetingsplek aan de Vlij

DORDRECHT – De inrichting van het braakliggende terrein aan de Noordendijk, waar de school is gesloopt, gaat volgende week van start. Dan worden de vijf (particuliere) tiny houses geplaatst waarna het stuk grond verder wordt vormgegeven volgens de plannen die met omwonenden tot stand zijn gekomen. Op Tussentij, zoals de pilot heet, komt onder meer een moestuin en een trapveld. Daarnaast zullen er, samen met Het Vogelnest, verschillende activiteiten voor buurtbewoners worden georganiseerd. Ruud Guldemond is betrokken bij de vereniging Tussentij en, samen met zijn vriendin, één van de bewoners van de tiny houses. “We willen dit al heel erg lang dus voor ons gaat er een wens in vervulling.”

Actueel

Het is hard werken in de supermarkt: ‘We doen ons stinkende best’

DORDRECHT – Ook in Dordrecht klonk er dinsdagavond om acht uur applaus. Een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers, maar ook aan alle anderen met een vitaal beroep. Voor Michel Doesburg voelt het gebaar als een stukje waardering. De eigenaar van de PLUS-supermarkt aan het Vogelplein en alle medewerkers maken sinds vorige week lange dagen. Alle zeilen worden bijgezet om de supermarkt goed gevuld te houden en dat lukt heel behoorlijk. “We doen ons stinkende best!”, vertelt hij. (Foto: Thymen Stolk)