Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Koffie met een cop!

Het is alweer bijna de eerste vrijdag van de maand, dus: tijd voor koffie met een cop. Vrijdag 2 november ben je welkom bij de kringloopwinkel Nieuwe Hoop op het Eemsteynplein, in het pand waar voorheen de Plus-supermarkt zat. Van 14.30 tot 16.30 uur is de wijkagent er.

Koffie met een cop is een laagdrempelige manier waarbij mensen hun vragen en klachten kwijt kunnen. Deze keer is ook de wijkmanager van de gemeente Dordrecht erbij. Verder zijn er ook andere instanties aanwezig om je vragen te beantwoorden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Perscontainers voor plastic afval

DORDRECHT – In Dordrecht komen vier perscontainers voor plastic, blik en drinkpakken op centrale locaties waar veel hoogbouw staat. Hiermee wil de gemeente afvalscheiding voor bewoners van flats of bovenwoningen makkelijker maken en de overlast van rondslingerende zakken terugdringen. Wethouder Rik van der Linden neemt vanmiddag de container bij Winkelcentrum Crabbehof symbolisch in gebruik.

Actueel

Meester Stam leest voor

DORDRECHT – Wethouder Stam bracht woensdagmorgen een bezoek aan de Rijdende School, een basisschool speciaal voor de kinderen van kermisexploitanten. Deze week staat de school op het parkeerterrein van FC Dordrecht, waar de exploitanten tijdens hun verblijf in Dordrecht wonen.

Actueel

Haan kukelt Leerpark wakker

DORDRECHT – Op het Leerpark liep donderdagochtend rond half zes met een hoop kabaal een haan de buurt wakker te kukelen. Hij had het prima naar zijn zin. Totdat de leerlingen het Leerpark in bezit namen en sommigen van hen het beestje begonnen op te jagen. De dierenambulance kwam daarom het in goede gezondheid verkerende, maar gestresste dier ophalen. Vermoedelijk was hij ergens in de buurt ontsnapt uit een hok.