Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Koffie met een cop!

Het is alweer bijna de eerste vrijdag van de maand, dus: tijd voor koffie met een cop. Vrijdag 2 november ben je welkom bij de kringloopwinkel Nieuwe Hoop op het Eemsteynplein, in het pand waar voorheen de Plus-supermarkt zat. Van 14.30 tot 16.30 uur is de wijkagent er.

Koffie met een cop is een laagdrempelige manier waarbij mensen hun vragen en klachten kwijt kunnen. Deze keer is ook de wijkmanager van de gemeente Dordrecht erbij. Verder zijn er ook andere instanties aanwezig om je vragen te beantwoorden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Harm Alting zat vorige week even rustig op een bankje in het Wantijpark met zijn hond naast zich. ‘Op nog geen twee meter afstand kwam deze reiger voorbij lopen’, schrijft hij. ’Je kunt wel stellen dat de reiger tegenwoordig geen schuwe vogel meer is.’ Dat heeft een voordeel: je kunt ze mooi op de foto zetten, zoals Harm deed.

Actueel

Onderzoek naar ongevallen Oranjelaan

DORDRECHT – Op de kruising Groenedijk en de Oranjelaan heeft woensdagavond een ongeval plaatsgevonden. In de bocht klapten twee auto’s op elkaar waarna één op het gras, net voor de vijver van het park tot stilstand kwam. Beide voertuigen liepen flinke schade op. Politie, brandweer en ambulances rukten uit en ook de traumahelikopter werd in eerste instantie opgeroepen. Toen de twee bestuurders aanspreekbaar bleken, kon deze weer gecanceld worden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Actueel

Dordt in stoom

DORDRECHT – Dordrecht begon vanmorgen aan een frisse dag. Onze fotograaf zag vanaf zes hoog op het Leerpark alle schoorstenen roken: ‘Dordt in stoom’.