Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kerstmarkt op het Leerpark

Het is bijna weer zover: de gezellige kerstmarkt op het Leerpark, dit jaar alweer de twaalfde editie. Je bent van harte welkom op dinsdag 18 december, tussen 12.00 en 14.00 uur, op het binnenterrein van Da Vinci, Leerpark.

De kerstmarkt wordt ook dit jaar weer georganiseerd door én voor deelnemers en personeelsleden van de Leerpark scholen en andere geïnteresseerden. Je kunt er allerlei spullen kopen, wat eten en drinken en genieten van een gezellige kerstsfeer. De totale opbrengst wordt verdeeld onder een aantal goede doelen – zie hieronder.

Meer informatie is te vinden op http://davinci.college/kerstmarkt.
Goede doelen

  • Stichting Timloto

In Senegal, in het kustdorp Abene, is een school waar je een beroep kunt leren. Op dit Centre de Formation Professionelle, een qua nivo te vergelijken met een VMBO school hier, kun je sinds 2 jaar ook een motorvoertuigen opleiding starten. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij schenkingen van bv. onderwijsmateriaal van het Davinci college en de stichting Timloto die onderwijs beschikbaar wil stellen voor iedereen. Er blijft echter veel te wensen over want er is gebrek aan alles wat wij hier zo normaal vinden als we naar school gaan. Van krijtjes tot schoolbanken, van een eigen lokaal voor motorvoertuigen met bv. grote motoren op een bok tot een werkende wc groep. Kort om het CFP te Abene in Senegal kan onze hulp prima gebruiken.

  • Stichting Petje af

Weekendschool Petje af is een initiatief voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar uit sociale achterstandssituaties. Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentonwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

  • By Berry’s foundation.

In 2012 is de Foundation voor kinderen in Sierra Leone opgericht. Missie van de oprichters; Berry Snoeren, Sear Colleh en Marco Genefaas, is om zo veel mogelijk mensen op een positieve manier in beweging te krijgen. Inmiddels zijn er een aantal dingen gebeurd en zijn er plannen in een stroomversnelling geraakt. In 2012 zijn er hardloop gerelateerde goederen opgestuurd naar Sierra Leone. In 2013 is er vanwege de uitbraak van Ebola een uitstapje gemaakt. Er is toen voor gekozen om vier vrachtwagens schoon drinkwater aan te leveren, zodat minder mensen ziek werden door deze verschrikkelijke ziekte.  Vanaf 2013 zijn er meerdere goederen die kant op gegaan: schoenen, kleding, voeding om te sporters te laten herstellen en hulpmiddelen als estafettestokjes, pionnen en springtouwen. Tevens is er een bus gekocht om de atleten naar belangrijke evenementen te vervoeren. In 2019 wordt er gestart met de atletiekbaan, en clubgebouw inclusief ruimte voor onderwijs.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Harm Alting zat vorige week even rustig op een bankje in het Wantijpark met zijn hond naast zich. ‘Op nog geen twee meter afstand kwam deze reiger voorbij lopen’, schrijft hij. ’Je kunt wel stellen dat de reiger tegenwoordig geen schuwe vogel meer is.’ Dat heeft een voordeel: je kunt ze mooi op de foto zetten, zoals Harm deed.

Actueel

Onderzoek naar ongevallen Oranjelaan

DORDRECHT – Op de kruising Groenedijk en de Oranjelaan heeft woensdagavond een ongeval plaatsgevonden. In de bocht klapten twee auto’s op elkaar waarna één op het gras, net voor de vijver van het park tot stilstand kwam. Beide voertuigen liepen flinke schade op. Politie, brandweer en ambulances rukten uit en ook de traumahelikopter werd in eerste instantie opgeroepen. Toen de twee bestuurders aanspreekbaar bleken, kon deze weer gecanceld worden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Actueel

Dordt in stoom

DORDRECHT – Dordrecht begon vanmorgen aan een frisse dag. Onze fotograaf zag vanaf zes hoog op het Leerpark alle schoorstenen roken: ‘Dordt in stoom’.