Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kerstmarkt op het Leerpark

Het is bijna weer zover: de gezellige kerstmarkt op het Leerpark, dit jaar alweer de twaalfde editie. Je bent van harte welkom op dinsdag 18 december, tussen 12.00 en 14.00 uur, op het binnenterrein van Da Vinci, Leerpark.

De kerstmarkt wordt ook dit jaar weer georganiseerd door én voor deelnemers en personeelsleden van de Leerpark scholen en andere geïnteresseerden. Je kunt er allerlei spullen kopen, wat eten en drinken en genieten van een gezellige kerstsfeer. De totale opbrengst wordt verdeeld onder een aantal goede doelen – zie hieronder.

Meer informatie is te vinden op http://davinci.college/kerstmarkt.
Goede doelen

  • Stichting Timloto

In Senegal, in het kustdorp Abene, is een school waar je een beroep kunt leren. Op dit Centre de Formation Professionelle, een qua nivo te vergelijken met een VMBO school hier, kun je sinds 2 jaar ook een motorvoertuigen opleiding starten. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij schenkingen van bv. onderwijsmateriaal van het Davinci college en de stichting Timloto die onderwijs beschikbaar wil stellen voor iedereen. Er blijft echter veel te wensen over want er is gebrek aan alles wat wij hier zo normaal vinden als we naar school gaan. Van krijtjes tot schoolbanken, van een eigen lokaal voor motorvoertuigen met bv. grote motoren op een bok tot een werkende wc groep. Kort om het CFP te Abene in Senegal kan onze hulp prima gebruiken.

  • Stichting Petje af

Weekendschool Petje af is een initiatief voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar uit sociale achterstandssituaties. Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentonwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

  • By Berry’s foundation.

In 2012 is de Foundation voor kinderen in Sierra Leone opgericht. Missie van de oprichters; Berry Snoeren, Sear Colleh en Marco Genefaas, is om zo veel mogelijk mensen op een positieve manier in beweging te krijgen. Inmiddels zijn er een aantal dingen gebeurd en zijn er plannen in een stroomversnelling geraakt. In 2012 zijn er hardloop gerelateerde goederen opgestuurd naar Sierra Leone. In 2013 is er vanwege de uitbraak van Ebola een uitstapje gemaakt. Er is toen voor gekozen om vier vrachtwagens schoon drinkwater aan te leveren, zodat minder mensen ziek werden door deze verschrikkelijke ziekte.  Vanaf 2013 zijn er meerdere goederen die kant op gegaan: schoenen, kleding, voeding om te sporters te laten herstellen en hulpmiddelen als estafettestokjes, pionnen en springtouwen. Tevens is er een bus gekocht om de atleten naar belangrijke evenementen te vervoeren. In 2019 wordt er gestart met de atletiekbaan, en clubgebouw inclusief ruimte voor onderwijs.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tijd voor Wantijpop!

DORDRECHT – Het is dit weekend weer tijd voor Live at Wantij en Wantijpop. Het muziekfeestje op vrijdagavond is opnieuw helemaal uitverkocht, maar voor het gratis festival op zaterdag 15 juni staat ook weer een mooie line-up klaar. 

Actueel

Voetgangers gedwongen over rijweg door bouwhek

DORDRECHT – Door geplaatste hekken bij een bouwterrein op het Leerpark zijn niet alleen rond de 25 parkeerplekken tijdelijk niet bruikbaar. Voetgangers kunnen ter plaatse ook geen gebruik maken van het trottoir en moeten hun weg vervolgen over de rijbaan. Een ongewenste en onveilige situatie volgens de VSP Dordrecht. De fractie heeft het aangekaart bij verkeerswethouder Rik van der Linden met het verzoek om op korte termijn met een oplossing te komen.

Actueel

Woonhuizen Oranjelaan worden gemeentelijk monument

DORDRECHT – Vier woonhuizen aan de Oranjelaan krijgen op verzoek van de eigenaren de status van gemeentelijk monument. De woningen uit 1911/1912 maken deel uit van een bijzondere rij panden.