Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inter Amicos speelt klassieker!

Wie kent hem niet; de klassieker One flew over the cuckoo’s nest! 

Inter Amicos speelt dit toneelstuk in haar eigen theater aan de Chr. de Wetstraat 2a in Dordrecht. Schrijver van dit stuk is Ken Kesey. De regie is in handen van Carmen Tatzreiter.

Herrieschopper Randle P. McMurphy komt in een psychiatrische inrichting terecht. Om zijn gevangenisstraf relatief comfortabel uit te kunnen zitten heeft hij zich als geestesziek voorgedaan. In

de inrichting krijgt hij te maken met zuster Ratched die zich zeer autoritair opstelt. Ze speelt patiënten tegen elkaar uit en vernedert Daarbij deelt ze lichte straffen uit. Ook past men in de inrichting elektroshocktherapie en lobotomie toe. Met zijn charisma en overtuiging ziet McMurphy kans om zijn zaalgenoten uit hun lethargie te halen. Een losbandig feestje op de afdeling veroorzaakt een psychologische doorbraak bij allen. Ratched verordent een aantal regels die uiteindelijk tot een opstand onder de patienten zullen leiden.

Nadere gegevens over dit beroemde stuk kunt u terugvinden op onze website: www.ia-dordt.nl

Speeldata en tijden:

Vrijdag 16, zaterdag 17 juni aanvang 20.30 uur

Zondag 18 juni aanvang 14.00 uur (matinee)

Vrijdag 23, zaterdag 24 juni aanvang 20.30 uur

Kaarten kunt u op de volgende wijze bestellen:

Vanaf 1 juni 2017 telefonisch via: 078-6138506

of vanaf heden via e-mail: leniejaa@kpnmail.nl

Tevens vanaf 31 mei 2017 via onze website: www.ia-dordt.nl

De entreeprijs bedraagt €  12,50

Pinnen is in het theater helaas niet mogelijk; dus uitsluitend

via contante betaling.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweede avond Palm Parkies

DORDRECHT – Nog maar net bekomen van Big Rivers is het alweer tijd voor het volgende feestje: vanavond in het Wantijpark. Op het podium van Palm Parkies staat Bongomatik. Het optreden begint om 20.15 uur. Het belooft een zwoele zomeravond te worden. Wie viert het feestje mee?

Actueel

Vogelplein ingesloten door werkzaamheden

DORDRECHT – Een diepe zucht in menig huishouden in de wijk Reeland. De Bankastraat is al enige tijd afgesloten. Ditmaal voor HVC-werkzaamheden bij de rotonde. De Linde wordt aangesloten op het warmtenet. Omrijden dus maar. Niet voor het eerst, want de Bankastraat is de afgelopen jaren al vaker afgesloten geweest. Voor bewoners en andere weggebruikers vervelend, maar voor de winkeliers op het Vogelplein een ander verhaal. De afsluitingen hebben voor hen financiële gevolgen. Lees het hele verhaal in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Hooibrandje aan de Noordendijk

DORDRECHT – Het meeste hooi was dinsdagmiddag al weggehaald. Een overgebleven hoopje aan de Noordendijk vatte woensdagmiddag vlam. Een kortstondig brandje dat snel geblust was. Het is nog even de vraag of het is aangestoken.