Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inter Amicos speelt  “God van de slachting”

In de nieuwste theatervoorstelling van Inter Amicos ‘God van de Slachting’ komen twee echtparen uit de hogere middenklasse bij elkaar om een uit de hand gelopen kinderruzie tussen hun beide zonen te bespreken. Eén van de zonen is door toedoen van de ander gewond geraakt en er moet een verklaring voor de schadeverzekering opgesteld worden. Beide echtparen starten het

gesprek met een welgemanierd en beschaafd voorkomen, maar ondanks alle goede bedoelingen, blijken gaandeweg woorden slecht gekozen, verkeerd uitgelegd of zwaarder te wegen dan in eerste instantie gedacht.  Wanneer de avond en het drankgebruik vorderen, blijkt al gauw dat het sociaal-wenselijke gedrag van de vier slechts een dun laagje lak is. Inter Amicos laat op komische, soms confronterende wijze zien hoe hoog spanningen op kunnen lopen en hoe dit uiteindelijk leidt tot de ondergang van fatsoen. Wat overblijft zijn vier hoopjes mens, moederziel alleen.

Cast:

Lisenke Vreeken – Lind. Tim Baars – Berry. Geertruida Huisman – Annet. Wesley Weijers – Eelco.

Regie:

Carmen Tatzreiter

Speeldata: Vrijdag 24 en zaterdag 25 november   –  aanvang 20.30 uur.  Zondag 26 november   (MATINEE)       –  aanvang  14.00 uur.  Vrijdag 01 en zaterdag 02 december   –  aanvang 20.30 uur.

Reserveren/bestellen van kaarten kan telefonisch via 078-6138506 of via

e-mail: leniejaa@kpnmail.nl  Dit kan ook vanaf 6 november via de website van Inter Amicos te weten: www.ia-dordt.nl

 

Amateurtoneel Inter Amicos

Inter Amicos is naarstig op zoek naar medewerkers met interesse voor decorbouw en techniek. Tweemaal jaarlijks

worden er toneelvoorstellingen gegeven in het eigen theater aan de Christiaan de Wettstraat 2a in Dordrecht.

Om deze voorstellingen goed te laten verlopen zijn niet alleen acteurs en actrices van belang. Ook een mooi decor,

geluid en juiste belichting spelen hierbij een belangrijke rol. Bij interesse verzoeken wij u contact op te nemen met de heer Schouten; bereikbaar onder telefoonnr.: 0653744435.

Voor verdere info kunt u onze website www.ia-dordt.nl bezoeken.


			

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweede avond Palm Parkies

DORDRECHT – Nog maar net bekomen van Big Rivers is het alweer tijd voor het volgende feestje: vanavond in het Wantijpark. Op het podium van Palm Parkies staat Bongomatik. Het optreden begint om 20.15 uur. Het belooft een zwoele zomeravond te worden. Wie viert het feestje mee?

Actueel

Vogelplein ingesloten door werkzaamheden

DORDRECHT – Een diepe zucht in menig huishouden in de wijk Reeland. De Bankastraat is al enige tijd afgesloten. Ditmaal voor HVC-werkzaamheden bij de rotonde. De Linde wordt aangesloten op het warmtenet. Omrijden dus maar. Niet voor het eerst, want de Bankastraat is de afgelopen jaren al vaker afgesloten geweest. Voor bewoners en andere weggebruikers vervelend, maar voor de winkeliers op het Vogelplein een ander verhaal. De afsluitingen hebben voor hen financiële gevolgen. Lees het hele verhaal in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Hooibrandje aan de Noordendijk

DORDRECHT – Het meeste hooi was dinsdagmiddag al weggehaald. Een overgebleven hoopje aan de Noordendijk vatte woensdagmiddag vlam. Een kortstondig brandje dat snel geblust was. Het is nog even de vraag of het is aangestoken.