Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Help de ambulance met troostbeertjes

Tekort aan troostbeertjes.

 
Je wil het niet mee maken als ouder dat je kind iets overkomt en dat hij of zij met de ambulance mee moet. Om een kind wat gerust te stellen zijn er troostbeertjes die de ambulance aan een kind geven om zo wat afleiding te geven tijdens een behandeling.
Ieder jaar worden er gemiddeld 1100 beertjes weg gegeven aan kinderen die iets mee maken of met de ambulance mee moeten en dat zijn er heel veel en nu dreig er een te kort ontstaan aan de beertjes.
Ook op de ambulancepost op de Romboutslaan in het Land van Valk is dit ook een probleem en er moet snel wat gebeuren om beertjes te kunnen uit delen aan de kinderen die het nodig hebben. U kunt helpen door middel van een mail te sturen naar, info@rapzaz.nl en zij vertellen u hoe u deze beeertjes kan bestellen.
https://youtu.be/0MH9UkQF-OA

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweede avond Palm Parkies

DORDRECHT – Nog maar net bekomen van Big Rivers is het alweer tijd voor het volgende feestje: vanavond in het Wantijpark. Op het podium van Palm Parkies staat Bongomatik. Het optreden begint om 20.15 uur. Het belooft een zwoele zomeravond te worden. Wie viert het feestje mee?

Actueel

Vogelplein ingesloten door werkzaamheden

DORDRECHT – Een diepe zucht in menig huishouden in de wijk Reeland. De Bankastraat is al enige tijd afgesloten. Ditmaal voor HVC-werkzaamheden bij de rotonde. De Linde wordt aangesloten op het warmtenet. Omrijden dus maar. Niet voor het eerst, want de Bankastraat is de afgelopen jaren al vaker afgesloten geweest. Voor bewoners en andere weggebruikers vervelend, maar voor de winkeliers op het Vogelplein een ander verhaal. De afsluitingen hebben voor hen financiële gevolgen. Lees het hele verhaal in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Hooibrandje aan de Noordendijk

DORDRECHT – Het meeste hooi was dinsdagmiddag al weggehaald. Een overgebleven hoopje aan de Noordendijk vatte woensdagmiddag vlam. Een kortstondig brandje dat snel geblust was. Het is nog even de vraag of het is aangestoken.