Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Café Americain in Stadsbibliotheek feestelijk geopend

Samenwerking van de Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia

Wethouder Peter Heijkoop heeft met het aansnijden van een heerlijke taart én een toast op de mooie samenwerking café Americain in de Stadsbibliotheek geopend. Het leescafé is gevestigd in de Bibliotheek, maar wordt geëxploiteerd door Den Witten Haen van Stichting Philadelphia.

Ankie Kesseler, directeur bestuurder van de Bibliotheek AanZet, is heel blij met het leescafé. “We wilden al veel langer horeca in de bibliotheek. En met de verbouwing kwam alles mooi samen. Het past helemaal bij de nieuwe rol die de bibliotheek heeft. Dit wordt een plek waar je komt om te lezen, te werken of gewoon om elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom, niet alleen bezoekers van de bibliotheek.” Wieneke Dijkstra van Philadelphia gaf aan het een eer te vinden om dit met de Bibliotheek te doen. “De bibliotheek is van iedereen, voor iedereen. Dat past bij ons.”

Openingstijden
Het café is dinsdag t/m vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom voor heerlijke koffie, smoothies en lunch.

Samenwerking
De Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia werken regelmatig samen. Beide organisaties zetten zich op hun eigen manier in voor de ontwikkeling van mensen en zijn blij de samenwerking op deze manier uit te breiden en elkaar zo te versterken.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Lekker ontspannen een tijdschrift lezen, je verdiepen in een boek of meedoen met een van de vele activiteiten. Iedereen is welkom! Enkel als je materialen wilt lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Vanwege de opgebroken Riouwstraat, heeft iemand zijn fiets maar aan de wilgen gehangen’, vermoedt Hannie Schuller na het maken van deze foto. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Tussentij: tiny houses en ontmoetingsplek aan de Vlij

DORDRECHT – De inrichting van het braakliggende terrein aan de Noordendijk, waar de school is gesloopt, gaat volgende week van start. Dan worden de vijf (particuliere) tiny houses geplaatst waarna het stuk grond verder wordt vormgegeven volgens de plannen die met omwonenden tot stand zijn gekomen. Op Tussentij, zoals de pilot heet, komt onder meer een moestuin en een trapveld. Daarnaast zullen er, samen met Het Vogelnest, verschillende activiteiten voor buurtbewoners worden georganiseerd. Ruud Guldemond is betrokken bij de vereniging Tussentij en, samen met zijn vriendin, één van de bewoners van de tiny houses. “We willen dit al heel erg lang dus voor ons gaat er een wens in vervulling.”

Actueel

Het is hard werken in de supermarkt: ‘We doen ons stinkende best’

DORDRECHT – Ook in Dordrecht klonk er dinsdagavond om acht uur applaus. Een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers, maar ook aan alle anderen met een vitaal beroep. Voor Michel Doesburg voelt het gebaar als een stukje waardering. De eigenaar van de PLUS-supermarkt aan het Vogelplein en alle medewerkers maken sinds vorige week lange dagen. Alle zeilen worden bijgezet om de supermarkt goed gevuld te houden en dat lukt heel behoorlijk. “We doen ons stinkende best!”, vertelt hij. (Foto: Thymen Stolk)