Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Café Americain in Stadsbibliotheek feestelijk geopend

Samenwerking van de Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia

Wethouder Peter Heijkoop heeft met het aansnijden van een heerlijke taart én een toast op de mooie samenwerking café Americain in de Stadsbibliotheek geopend. Het leescafé is gevestigd in de Bibliotheek, maar wordt geëxploiteerd door Den Witten Haen van Stichting Philadelphia.

Ankie Kesseler, directeur bestuurder van de Bibliotheek AanZet, is heel blij met het leescafé. “We wilden al veel langer horeca in de bibliotheek. En met de verbouwing kwam alles mooi samen. Het past helemaal bij de nieuwe rol die de bibliotheek heeft. Dit wordt een plek waar je komt om te lezen, te werken of gewoon om elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom, niet alleen bezoekers van de bibliotheek.” Wieneke Dijkstra van Philadelphia gaf aan het een eer te vinden om dit met de Bibliotheek te doen. “De bibliotheek is van iedereen, voor iedereen. Dat past bij ons.”

Openingstijden
Het café is dinsdag t/m vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom voor heerlijke koffie, smoothies en lunch.

Samenwerking
De Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia werken regelmatig samen. Beide organisaties zetten zich op hun eigen manier in voor de ontwikkeling van mensen en zijn blij de samenwerking op deze manier uit te breiden en elkaar zo te versterken.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Lekker ontspannen een tijdschrift lezen, je verdiepen in een boek of meedoen met een van de vele activiteiten. Iedereen is welkom! Enkel als je materialen wilt lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Dordtse singer-songwriter komt uit de kast met debuutalbum

DORDRECHT – Herman van Veelen maakt al sinds zijn veertiende muziek. Hij schreef nummers en speelde in bandjes. Het duurde echter tot zijn 37e voor de Dordtse singer-songwriter naar buiten trad met een debuutalbum. Op ‘Geef me kleur’ staan dertien Nederlandstalige indiepopliedjes, grotendeels opgenomen met één microfoon, aangesloten op een telefoon, in de inloopkast van zijn huis in het Reeland.

Actueel

Steunactie voor uitgebrand restaurant Sfinx

DORDRECHT – Om het vrijdagochtend uitgebrande Egyptische Eethuis Sfinx op de Reeweg Oost weer op te kunnen bouwen is een online steunactie gestart. Van het streefbedrag van 20.000 euro is inmiddels ruim 3.100 euro toegezegd.

Politieberichten

Weer illegaal vuurwerk gevonden

DORDRECHT – Vorige week nam de politie in de wijk Reeland een flinke hoeveelheid zwaar vuurwerk in beslag na een anonieme tip. Gisteren was het weer raak. In de wijk werd weer een grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk aangetroffen.