Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De burendag fair op het schapenlandje van de EIKENHOF

De fair op het schapenlandje in Reeland is op zaterdag 23 september 2017 van 12:00-17:00 uur. Het thema dit jaar is NATUUR-LIJK! Er zijn stands/ activiteiten rondom onderwerpen als vogels, bijen, moestuinen, stekjes ruil, spelen en kennis opdoen in de natuur. Er is een theetuin waar u onder het genot van een lekker kopje koffie/ thee en zelfgemaakte taart en koekjes kunt genieten van de tuin.

Bewoners, geïnteresseerden zijn van harte welkom. De activiteiten zijn gratis. Er kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden om alle activiteiten op het landje zoals de moestuinen voor scholen in de omgeving, de schapen en het onderhoud te sponsoren. Om de bijen te ondersteunen krijgen bezoekers dit jaar een presentje.

Wat kunt u doen?

Een workshop bij Vilt en Vezels; de schoolmoestuinen bekijken; iets lekkers eten en drinken in de theetuin; popcorn poffen op een vuurtje; vragen stellen aan de Imker; groente en fruit afnemen van de boeren uit de omgeving van Rechtstreex; grabbelen in de grabbelton, de stormbaan beklimmen of een kasteel timmeren; natuurschilderijen bewonderen of kopen; papier scheppen; een rondleiding over het terrein krijgen en o.a. de nieuwe kas bekijken en nog veel meer.

Komt u ook? Dubbeldamseweg Zuid 362 in Reeland, Dordrecht.

Contact Schapenfair: schapenfair@gmail.com

De schapenfair is een vrijwillige organisatie van en voor buurtbewoners om de activiteiten op het landje te ondersteunen, te onderhouden en geld in te zamelen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweede avond Palm Parkies

DORDRECHT – Nog maar net bekomen van Big Rivers is het alweer tijd voor het volgende feestje: vanavond in het Wantijpark. Op het podium van Palm Parkies staat Bongomatik. Het optreden begint om 20.15 uur. Het belooft een zwoele zomeravond te worden. Wie viert het feestje mee?

Actueel

Vogelplein ingesloten door werkzaamheden

DORDRECHT – Een diepe zucht in menig huishouden in de wijk Reeland. De Bankastraat is al enige tijd afgesloten. Ditmaal voor HVC-werkzaamheden bij de rotonde. De Linde wordt aangesloten op het warmtenet. Omrijden dus maar. Niet voor het eerst, want de Bankastraat is de afgelopen jaren al vaker afgesloten geweest. Voor bewoners en andere weggebruikers vervelend, maar voor de winkeliers op het Vogelplein een ander verhaal. De afsluitingen hebben voor hen financiële gevolgen. Lees het hele verhaal in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Hooibrandje aan de Noordendijk

DORDRECHT – Het meeste hooi was dinsdagmiddag al weggehaald. Een overgebleven hoopje aan de Noordendijk vatte woensdagmiddag vlam. Een kortstondig brandje dat snel geblust was. Het is nog even de vraag of het is aangestoken.